Potovalni tabor skupaj z Žmohtarijo?

Organizatorji Žmohtarije smo za vas pripravili enostaven in ljubek opis Moravč ter njene okolice, ki ga lahko uporabite za snovanje planov in poti za pohode in popotne tabore pred in po Žmohtariji. Zraven opisa vam prilagamo spletni zemljevid, ki ga bomo do konca Junija še malo dopolnili.

Področje domžalsko-moravškega osamelega krasa je primerno tako za tiste, ki si želijo malo težjih pohodov kot za tiste, ki se med pohodom želijo sprostiti in uživati v naravi. Moravče in njena okolica ima dobre povezave z javnim prevozom, predvsem avtobusni prevoz pa tudi vlak, ki pelje do Kamnika, na katerega lahko date svoja kolesa. Žmohtarija je torej lahko začetek ali pa konec nepozabnega potovalca, do placa pa lahko pridete peš, s kolesi ali busom.

Za vas smo poleg okoliških znamenitosti pripravili osnovne predloge za tri različne potovalne tabore, iz katerih lahko pridete direktno na Žmohtarijo oz. obratno.
Možna trasa 1: Savinjska dolina-Logarska dolina-Slap Rinka-Kamniško sedlo-lahko kakšen vrh(Brana/Planjava)-Kamniška bistrica-Slap Orglice-Kamnik-Moravče
Možna trasa 2: Jezersko-Češka koča-Grintovec-Kamniška bistrica-Slap Orglice-Kamnik-Moravče
Možna trasa 3: Gorenjska-Jezersko-Pavličevo sedlo-Logarska dolina-Slap Rinka-Kamniško sedlo-lahko kakšen vrh(Brana/Planjava)-Kamniška bistrica-Slap Orglice-Kamnik-Moravče

Za ogled okoliških znamenitosti in lokacije Žmohtarije 2018 kliknite na fotografijo ali povezavo pod njo ;)

Več in še več si lahko ogledate na tej povezavi.